fredag 6 juni 2008

Fönster och dörrar

Uäck vilket jädra strul det varit med leveransen.. För en gångs skull gjorde vi en noggrann jämförelse innan vi köpte fönster och dörrar, men med facit i hand kanske vi inte skulle gjort det?!

Vi köpte fönster via Faringe från SP Fönster. SP Fönster hade då vad dom kallade "Sveriges största fönsterkampanj". Det här var i slutet av februari.. Vi betalade rubbet och skulle få våra fönster v. 19-20. Vi var lite smarta och bokade in en helg för fönsterbyte vecka 23. Då skulle h fönstren stått i garaget minst tre veckor..

När vecka 20 var slut hade vi inte hört ett knyst. Vi gav dem ett par dagar till, men sen på onsdagen ringde Micke. Fick då svaret från Faringe: "Har dom inte ringt er från SP? Fönstren är en vecka sena, men på måndag (v.22) kommer leveransen till Sthlm där dom ska packas om och köras ut. Vi räknade då med att ha dom hos oss senast onsdagen...

Onsdagen passerade, men inga fönster dök upp. Micke ringde då Faringe igen... Fick svaret att dom skulle ringa SP och kolla, och återkomma. Efter fyra timmar hade ingen ringt så Micke ringde igen... Fick då höra att det hela var överlämnat till VD'n.. Det lät ju inget vidare...

På fredagen fick vi svaret. Våra fönster stod kvar i fabriken.. Hälften var i fel storlek, så dom skulle göras om. SUCK!

Onsdagen vecka 23 fick vi veta att vi skulle få våra köksfönster, datarumsfönster och altandörren levererade på torsdagen. Toppen!

På torsdagen kom leveransen - men då saknades ett av köksfönstrena. Det var restat... varför sa dom inget om det innan?? Märkligt..

Nåja, på nationaldagen - vår officiella husfikxardag - så kom brorsan och hans kompis hit och hjälpte till att få upp dom. Det blev så fint, så fint...


Den gamla dörren...


... och den nya!
Vi har valt att sätta in en riktig ytterdörr i stället, så kan man även använda denna väg som ingång om man vill.

Det ska målas över dörren, en plåt ska sättas nedanför och trappan ska skrotas och ersättas av en ny framöver...


Fönstret in till datarummet..


... ser numera ut såhär!
Här ska ett fönsterbläck upp (och gardiner såklart...)


Den gamla altandörren glömde jag att fota, men så här såg den ut innan vi köpte huset. Här syns det inte hur ful och sliten den var...


Den nya dörren! Supersnyggt när själva fönsterdelen linjerar med de andra fönstrena! Nu inväntar vi bara nya fönster i vardagsrummet oxå... Snart så :)

Inga kommentarer: